Figyelünk környezetünkre

"A fenntartható fejlődés olyan fejlődés, amely a jelen nemzedék szükségleteit kielégíti, anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékét."​

(Egyesült Nemzetek Környezet és Fejlődés Rio de Janeiro, 1992)

Az egész cégcsoportunk számára kiemelkedően fontos a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Ezekre úgy tekintünk, mint filozófiánk meghatározó pillérei.

Nap, szél és víz energia ...

Már az irodaépületünk átépítése és berendezése is a fenntarthatóság jegyében lett kialakítva. A tejüveggel ellátott részeket olyan üvegre cseréltük, amelynek köszönhetően a beáramló természetes fény következtében több elektromos áramot takarítunk meg. Nagy hangsúlyt fektettünk a szigetelésre is, így nem csak a költségeink csökkentek, hanem folyamatosan rengeteg energiát is spórolunk. Kiváló energiahatékonyságú hűtőszekrényt vásároltunk, és a hardware eszközök beszerzésénél is figyelünk az energiatakarékosság elvére.

Számunkra kiemelkedően fontos, hogy a környezetvédelem a munkavállalóknál is tudatosuljon. Így megkérjük őket, hogy munkaidő után minden gépet és berendezést kapcsoljanak ki és győződjenek is meg, hogy ezt megtettek. Valamint nagy hangsúlyt fektetünk a szelektív hulladékgyűjtésre is.

A csomagok kiszállításánál is odafigyelünk a fenntarthatóságra. Ezért az elmúlt hónapokban bevezettük, hogy kiküldendő csomagjaink – ahol ez lehetséges - komposztálható töltőanyagokkal csomagoljuk. Csomagjaink 95 %-át már biológiailag lebomló szerves ún. Biochip töltőanyaggal látjuk el.

Ez természetes és annál inkább érthető, hiszen beszállítóinknál is gyakran érdeklődünk, hogy ők milyen lépéseket tesznek a fenntarthatóság érdekében, pl. a termelési módszerek területén.

Kétes termékeket kiveszünk a szortimentből, illetve egyáltalán nem is rögzítünk.