5 szépségápolási tipp a nyári bőrápoláshoz

5 szépségápolási tipp a nyári bőrápoláshoz

A nap elleni védelem önmagában nem elég.

Nyár, nap, napsütés - végre megérkezik az évszak, amely ragyogó és aranybarna bőrt hoz magával. Legalábbis elméletben. Ha pontosan visszaemlékezünk az elmúlt évekre, akkor eszünkbe jut az izzadt bőr, az apró vörös pattanások és a száraz foltok is. Azonban nem kell pánikba esnie, az 5 szépségápolási tippünk segítségével tökéletes ápolást biztosíthat bőre számára még nyáron is!

1. Szépségtipp: Megfelelő ápolók napozáshoz

Az ápolók fő feladata, hogy védelmet nyújtsanak a káros UV-sugárzásokkal szemben. Ha egy termék rendelkezik fényvédő faktorral, akkor az mindenekelőtt csupán az UVB-sugárzástól véd meg. Az UVA-sugárzás azonban mélyebben behatolhat a bőrbe, és hosszú távú károsodást okozhat. Ezért mindig ügyeljen arra, hogy olyan termékeket vásároljon, amelyek védenek az UVA-sugárzás ellen is. A tisztátalanság megelőzése érdekében győződjön meg arról, hogy az ápoló nem komedogén és nem tömíti el a pórusokat. A napkrém alternatívájaként használhat fényvédő faktorral ellátott nappali krémet, amely kevésbé zsíros és hagyja lélegezni a bőrt.

2. Szépségtipp: Extra gyengéd arctisztító

A nyári hőségben a bőr jobban izzad, gyakrabban érinti meg az arcát, és a nap is további megterhelést jelent a bőr számára. A tengerből, klórból vagy homokból származó maradványok eltömíthetik a pórusokat. Ezért az esti arctisztítás fontosabb, mint bármikor máskor. Azért, hogy ne irritálja még jobban a bőrét, cserélje le az olajos termékeket, gyengéden habzó, vízalapú alternatívákra. A legjobb, ha nyugtató összetevőket is tartalmaznak, mint például aloe vera, szalicilsav vagy szőlőmag kivonat.

3. Szépségtipp: Rendszeres peeling

A rendszeres peeling elengedhetetlen az ápolt, sima bőr eléréséhez. Különösen nyáron szabadíthatja meg a bőrt a mélyen található szennyeződésektől és az olajtól, mivel támogatja a természetes bőrvédőgát helyreállítását is. A bőr, különösen nyáron, regenerációs támogatást igényel. Mivel ebben az évszakban különösen gyengéden kell bánnia a bőrével, ügyeljen arra, hogy ne használja túl gyakran a peelinget, főleg ne reggelente, hogy a friss kezelés után ne érje közvetlenül agresszív UV-sugárzás a bőrét.

4. Szépségtipp: Hűsítő termékek az arc számára

A forró hőmérséklet miatt az arc károsodhat. A hűsítő maszkok, gélek és krémek jót tehetnek a vékony szemkörnyék és az ajkak számára. Különösen frissítőek lehetnek, ha hűtőszekrényben tárolják ezeket! A frissítő arcspray jótékony, kellemesen hűsítő hatást biztosít a bőr számára.

5. Szépségtipp: Napozás utáni extra nedvesség

A szabadtéri tevékenység vagy napozás után a bőre száraz és megterhelt. Eljött a napozás utáni ápolás ideje! Figyeljen arra, hogy az ápoló termék intenzív hidratáltságot nyújtson a szárazság ellen. Ezután vitaminokban gazdag ápolókat használjon, mivel ezek ellensúlyozzák a szabad gyökök által okozott oxidatív stresszt. Ha hosszabb időt tölt a napon, akkor az E- és Q10-vitamint tartalmazó termékek alkalmazása különösen ajánlott.