Arcroller: Szépségápolási eszközök a Távol-Keletről

Arcroller: Szépségápolási eszközök a Távol-Keletről

Fókuszban: Gua Sha, Rózsakvarc és Jade roller

Egy trendként indult, időközben a szépségápolási rutin nélkülözhetetlen részévé vált. Az arcrollerek, valamint a Gua Sha a célzott arcmasszázs elengedhetetlen elemei, lenyűgöző hatást eredményeznek!

Honnan származik a Gua Sha, a Rózsakvarc és a Jade roller?

Ami nálunk csak néhány éve trend, azt a hagyományos kínai orvoslásban évszázadok óta használják. A kínaiak nagyon korán felismerték a kövekben rejlő erőt, amelyek kivezetik a bőrből a káros anyagokat, ezáltal enyhítve a fájdalmakat. Manapság elsősorban Anti-Aging hatásuk miatt, valamint célzott arcmasszázsokhoz alkalmazzák.

Milyen hatást biztosítanak a szépségápolási eszközök?

Mint már röviden említettük, mindegyik masszázs eszköz különböző kivitelű, gyógykövekből áll. Az arcunkban 26 izom és néhány nyirokcsatorna található, amelyek stressz vagy alváshiány hatására megkeményednek és folyadékkal halmozódnak fel. Az eredmény halvány arcszín és duzzadt területek. A nyirokrendszer nem rendelkezik saját szivattyúval, ezért mozgás által lehet aktiválni. Az arcmasszázs serkenti a vérkeringést, valamint a segítségével a káros anyagok jobban és gyorsabban eltávolíthatóak. Ezenkívül stimulálja a bőrfunkciókat, valamint a bőr saját elasztin- és kollagéntermelését. Feszes és ragyogó arcbőrt biztosít! A masszázs hatására az arc jobban felszívja az ápoló termékeket.

Rózsakvarc és Jade roller

Rózsaszín vagy zöld, rózsakvarc vagy jade - melyiket szeretné? A gyógyító kövek nemcsak színükben különböznek, hanem különböző tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Jade: A Jade kő Ázsiában az egészséget jelképezi, méregtelenítő, pihentető és nyugtató hatású, valamint kiegyensúlyozza a sav-bázis háztartást.

Rózsakvarc: A rózsakvarcból készült kő bőrfeszesítő és vérkeringést támogató hatással rendelkezik. Ezenkívül Ázsiában stresszoldásra és a gyógyulás támogatására használják.

Alkalmazás: Az arcmasszírozót reggelente és esténként, mindig megtisztított arcbőrön kell alkalmazni. Az arc közepén kezdje, majd többször ismételve gördítse kifelé a rollert. A szemkörnyékhez a kisebb hengert használja, a szemhéjtól a halántékig görgetve. Az orrhoz is a kisebb rollert alkalmazza, az orrhegytől a szemöldök vonaláig masszírozva. A nyakán lentről felfelé, óvatosan haladjon a nagyobb hengerrel. Végezetül a masszázst kiegészítheti szérummal, arcolajjal vagy a napi/éjszakai ápolóval.

Gua Sha

A Gua Sha szintén rózsakvarcból vagy jade gyógykőből készül. Az arcmasszázsnak ez a fajtája megszabadítja a bőrt az elzáródásoktól és a méreganyagoktól; az arc méregtelenítő kezelésére használják. Serkenti a vérkeringést és friss arcbőrt biztosít. A Gua Sha Anti-Aging hatásáról is ismert, mivel ellazítja az arcizmokat.

Alkalmazás: Az archengerhez hasonlóan reggelente és esténként használhatja a megtisztított bőrén - az optimális eredmény érdekében a roller használata után. Vigyen fel egy Ön által választott arcolajat, és már kezdődhet is a masszázs. Fontos, hogy a követ mindig az arc közepétől kezdve, belülről kifelé alkalmazza. A nyakon használva, lentről felfelé haladjon.