A nagyító alatt: hialuronsav

A nagyító alatt: hialuronsav

Minden, amit tudnia kell a csodaszerről.

Nincsenek többé ráncok és öregedési jelek - az Anti-Aging fegyvert hialuronsavnak hívják, megfiatalított bőrt ígér, amely segítségével ismét 25 évesnek érezheti magát. De mi is az a hialuronsav és hogyan hat pontosan?

Mi az a hialuronsav?

Hatásának köszönhetően nagyon ismert, azonban kevesen tudják, hogy mi is az pontosan. Valójában egy kettős cukor, amely a kötőszöveteink természetes összetevője, a bőr és az izületi sejtek közötti területeken fordul elő. Ott támogatja a nedvességraktározást, mivel a hialuronsav nagy mennyiségű vizet képes megkötni.

Hogyan hat pontosan a hialuronsav?

A bőrünkben a hialuronsav vízraktározóként működik, valamint feszességet és rugalmasságot biztosít. Az életkor előrehaladtával a hialuron természetes termelődése csökken, és ennek következtében a bőr veszít rugalmasságából és nedvességtartalmából, ezáltal ráncokat és száraz bőrterületeket hozva létre. Megfelelő ápolással ez a folyamat lelassítható, ebben játszik fontos szerepet a hialuronsav. A kozmetikai termékek előállításához különböző térháló nélküli hialuronsavakat használnak fel, amely a bőrön azonnal felszívódik. A sima és egészséges bőr eléréséhez elengedhetetlen a hialuronsav tartalmú ápolók napi használata.

Milyen típusú hialuronsavak léteznek?

A hialuronsavnak három típusát különböztetjük meg: rövid, közepes és hosszú láncú hialuronsav. Ez utóbbi azonnali hatást fejt ki, valamint hidratálja a bőrt, ezáltal védve azt. Gyakran kapszula és tabletta formában érhető el, amelyek naponta fogyasztva támogatják a bőr egészségét. A rövid láncú hialuronsav mélyen a bőrrétegeibe hatolva fejti ki Anti-Aging hatását. Krémekben, szérumokban és maszkokban található meg, napi használata felfrissíti a bőrt.

Kik számára alkalmas a hialuronsav és mire kell odafigyelni a felhasználás során?

Mivel a hialuron, mint már említettük, egy bőrbarát anyag, így minden bőrtípus esetében alkalmazható. A test természetes hialuronsav termelése 25 éves kortól csökken, ezért a bőr öregedési folyamatainak késleltetése érdekében, ettől a kortól kezdve érdemes beépíteni a napi ápolási rutinba. A legjobb, a hialuronsav tartalmú terméket naponta alkalmazni az optimális eredmény elérése, valamint a bőr hosszú távú egészségének megőrzése érdekében.