Megfelelő hajápolás tavasszal

Megfelelő hajápolás tavasszal

Extra adag szeretettel.

Végre itt a tavasz, keltse fel a haját a téli álomból. Ápolja megfelelően, ezáltal elbúcsúzhat az elvékonyodott hajszálaktól és a töredezett hajvégektől.

5 tipp a tavaszi hajápoláshoz

Az itt található 5 tipp segítségével az igénybe vett haját gyönyörűvé és ragyogóvá varázsolhatja, ápolhatja a fejbőrét és csökkentheti a szezonális hajhullást.

1. Hajmosás: minőség a mennyiség helyett!

Nem szabad túl gyakran és túl sok samponnal hajat mosni. Általában elegendő, ha hetente 2-3 alkalommal mossa meg a haját. A gyakori mosás túlzottan igénybe veszi a fejbőrt és a hajat, valamint csökkenti annak természetes védekezőrendszerét. Zsíros hajtípus esetén gyakrabban moshat hajat, azonban nagyon enyhe sampont kell használnia. Elegendő egy diónyi sampon felvitele. Figyelem! A forró víz eltávolítja a fejbőr szükséges olajait. Tehát langyos vizet használjon.

Tipp: A NUORI Shield sampon gyengéden tisztít, ezáltal minden haj- és fejbőr típus esetén alkalmazható, intenzív hidratálást, valamint UV-védelmet biztosít a haj és a fejbőr számára.

2. Csökkentse a szezonális hajhullás mennyiségét

Ebben az évszakban nem gyakori a túlzott hajhullás, azonban előfordul. Az oka lehet a nyomelemek vagy a vitaminok hiánya. Ezért nagyon fontos a B-vitaminok, a cink, a réz, a ginkgo és a C-vitamin fogyasztása. A hormonális változások, a stressz, a rossz táplálkozás és a fűtés száraz levegője növelheti a hajhullás mértékét.

Tipp: A Natucain Haj aktivátor egy természetes alapú, rendkívül hatékony tonik spray, amely lényegesen csökkenti a hajhullás mennyiségét.

3. Fésülje ki jól!

A fésűk és a hajkefék esetében rendkívül fontos a megfelelő termék használata. Ha a termék túl durva, akkor károsíthatja a haját, tördezésekhez vezethet és kitépheti azt. A kefe sörtéje legyen puha és lekerekített. Kerülje az olyan termékek használatát, amelyeket a kézfején végighúzva karcolásokat okoznak, ezek károsítják a haj szerkezetét.

Tipp: A Tangle Teezer The Ultimate Hairbrush segítségével tökéletesen formázhatja a haját, anélkül, hogy kitépné azt.

4. Extra ápolás a téli megterheltség után

A tél nem egy szép évszak a hajunk számára. A sapka és a fűtés száraz levegője töredezetté teszi a hajat. Biztosítson extra adag szeretetet a hajmaszkok vagy a hajolajak segítségével, ezáltal helyreállítva a haj természetes fényét.

Tipp: Az IKOO Deep Caring maszk - Hydrate & Shine minden hajtípus számára, különösen száraz haj esetén alkalmas. A termék összetevői intenzív, mély ápolást biztosítanak.

5. Nap elleni védelem

Védelem nélkül az UV-sugárzás nemcsak a bőrt, hanem a hajat is károsíthatja. Megtámadja a haj külső rétegét, meggyengíti a keratinrétegek közötti hidakat és kiszárítja a hajat. Gyakran alábecsüljük, különösen tavasszal a napsugárzás erejét, azonban egy fényvédő faktort tartalmazó ápoló használatára mindig szükség van!

Tipp: A Rahua Hydration Detangler + UV Barrier védi a hajat a káros UV-sugárzással szemben, valamint könnyű kifésülést biztosít.