AHA kontra BHA: melyik sav a megfelelő az Ön számára?

AHA kontra BHA: melyik sav a megfelelő az Ön számára?

Alapvető összetevők ápolási rutinjához

Ha egészséges megjelenésű, ragyogó bőrt szeretne, akkor a hámlasztó termékek sem hiányozhatnak az ápolási rutinból. A kémiai hámlasztók, mint az alfa-hidroxi-savak (AHA) és a béta-hidroxi-savak (BHA), számos kozmetikai termékben megtalálható, amelyek nagy előnyökkel járnak a bőr számára. Tudjon meg többet a két sav közötti különbségről és arról, hogy milyen előnyökkel járhatnak a bőre számára.

Melyik sav melyik bőrtípushoz?

Az AHA savak vízben oldódnak, ezért csak a bőr felszínén fejtik ki hatásukat. Általában normál és száraz, illetve napsérült bőrre előnyösek.

A BHA olajban oldódik, ezért a normál és zsíros bőr számára a legmegfelelőbb, amely hajlamos a dudorokra, foltokra és kitágult pórusokra. Mivel a BHA természetes bőrnyugtató tulajdonságokkal is rendelkezik, még az érzékeny bőr számára is kellően gyengédnek bizonyol.

Melyik sav milyen előnyökkel jár?

AHA:

  • a bőr felső rétegeinek hámlasztása
  • a kollagéntermelés serkentése
  • védelem a szabad gyökök ellen
  • sötét foltok halványítása
  • hidratáló

BHA:

  • feloldja az elhalt hámsejteket
  • minimalizálja a pórusokat és a mitesszereket
  • serkenti a szervezet saját kollagéntermelését és javítja a bőr textúráját
  • egyenlítse ki az arcszínt

Alkalmazási tippek:

Legyen szó tisztító gélről, szérumról, tonikról, vagy krém textúráról – amennyiben még soha nem alkalmazott BHA-t ápolási rutinjában, fontos, hogy alacsony adaggal kezdje (1-2x/hét). Ha bőre megfelelően tolerálja a savakat, a használat gyakorisága néhány hét múlva növelhető.

Fontos: savak használatakor soha ne feledkezzen meg a megfelelő UV-védelemről!

AHA termékajánlatok

dr Tônar Cosmetics NIGHT: Intenzív anti-aging éjszakai krém hámlasztó hatással, amely elősegíti a bőr regenerálódását.

REN Clean Skincare Ready Steady Glow Daily AHA tonik: Erőteljes tonik, amely élénkíti az arcszínt és finomítja a bőr textúráját.

Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid: hámlasztó hatású folyadék, amely ellensúlyozza a szennyeződéseket és hidratál.

BHA termékajánlatok

PURITO BHA Dead Skin Moisture Gel: hidratáló gél, amely a foltok, mitesszerek, eltömődött pórusok és a felesleges faggyú ellen hat.

Benton Aloe BHA tonik: hűsítő hatású tonik, amely ellensúlyozza a bőr apró hibáit és kipirosodását a ragyogó arcszín érdekében.

VERSO Body Oil Cleanser: gyengéd tisztító hab a test számára, amely hosszú távon kiegyensúlyozza és hatékonyan tisztítja a bőr nedvességtartalmát.