Argán olaj: a világ egyik legértékesebb olaja

Argán olaj: a világ egyik legértékesebb olaja

Intenzív ápolás a bőrnek, hajnak és körmöknek

Az argánolaj a világ egyik legértékesebb olaja és nagyszerű tulajdonságainak köszönhetően számos kozmetikai termékben megtalálható. Győződjön meg Ön is az aranysárga olaj kitűnő hatásáról, amely intenzíven ápolja a bőrt, a hajat és a körmöket.

Hogyan nyerik az argánolajat?

Az argánolaj az argánfa bogyós gyümölcsének maghüvelyének préselésével készül. Ezek a fák csak Marokkóban fordulnak elő, ahol védettnek számítanak. Az argánfa akár 12 méter magasra is megnőhet, tüskés és kiterjedt lombkoronával rendelkezik. A fának legalább öt évesnek kell lennie ahhoz, hogy gyümölcsöt hozzon. Az olaj beszerzése rendkívül munkaigényes – mivel a növény tüskés, a magokat nem betakarítják, hanem felszedik a földről. Ezután a napon szárítják, a magvakat megszabadítják a szárított gyümölcshústól és felnyitják. Az őrlés után langyos víz hozzáadásával pasztát állítanak elő, amelyet addig gyúrnak, amíg olaj nem keletkezik.

Hogyan hat az argánolaj?

Az argánolaj sokoldalú hatású összetevő. Alkalmazható bőrre, hajra és körömre, mivel lágyít, intenzíven hidratál, illetve antibakteriális hatású. Emellett az argánolajat gyakran használják bőrhibák, gyenge kötőszövetek és bőrbetegségek kezelésére.

Kinek alkalmas az argánolaj?

Mivel az argánolaj tisztán természetes termék, megfelelően tolerálható, így az egész család alkalmazhatja.

Fedezze fel terméktippjeinket és győződjön meg Ön is az értékes olaj pozitív hatásairól

Whamisa - Organic Flowers Toner Deep Rich: Ez a hidratáló tonik szérumhoz hasonló textúrájával hosszantartó frissességet biztosít bőrének. Az értékes összetevők, mint az argánolaj, a pitypang kivonat, vagy az erjesztett gomba segítenek javítani a bőr szerkezetén.

Maria Nila - True Soft sampon: Haja extra adag nedvességre vágyik? Akkor ez a sampont Önnek ajánljuk. A terméket kifejezetten száraz hajra fejlesztették ki, hisz a benne található argánolaj villámgyorsan újra fényessé varázsolja a hajat, emellett anti-frizz hatással is rendelkezik.

Iroha Nature - Argan Nourishing kesztyű: Ápolt kezek, mint egy profi manikűr után? Gyerekjáték ezzel a tápláló kesztyűvel! Az értékes összetevőknek köszönhetően a hidratáló formula sima, puha kezet és erős körmöket biztosít pillanatok alatt.