Maszkné - tippek bőrirritáció és tisztátalanság ellen

Maszkné - tippek bőrirritáció és tisztátalanság ellen

Így erősítheti meg a bőr védőgátját!

A maszkné a maszk és az akné (pattanás) szavak kombinációja, a kötelező maszkhasználat okozta pattanások és bőrirritáció kialakulását jelenti. A maszkné jellegzetes jelei: pattanások a száj és az orr környékén, bőrpír, száraz bőr és mitesszer. A tisztátalan és száraz bőr kialakulásának oka a használt maszkok újrafelhasználása, a smink, valamint a bőr és a maszk közötti fülledtség, amely nedvesség képződéshez vezet. A nedves és meleg közeg, azonban kedvező a baktériumok fejlődése szemponjából. Az érzékeny bőrtípusú emberek számára az arcmaszk viselése negatív következményekkel járhat.

A maszkhasználat miatt kialakult pattanások okai

A szövet és az arc közötti súrlódás irritálja a pórusokat, valamint mikrorepedések alakulnak ki a bőr felületén, amelyeken keresztül a szennyeződés és a baktériumok behatolhatnak. Ezáltal meggyengítve a bőr védőgátját. A smink, a felesleges faggyú és a környezetszennyezés támogatják ezt a folyamatot. Ezenkívül az eldobható maszkot gyakrabban kell cserélni, illetve a szövetmaszkot gyakrabban mosni! Tisztátalan bőrt és gyulladt pórusokat okoznak.

A maszk alatti izzadság szintén befolyásolja a bőr megjelenését, valamint pattanások kialakulásához vezethet.

A rendszeres, gyengéd tisztítás elengedhetetlen

A bőrnek egy különösen gyengéd, azonban alapos tisztítóra van szüksége, amely megerősíti a bőr védőgátját, valamint kiegyensúlyozza a bőr pH-értékét. Használjon reggelente és esténként olyan gyengéden tisztító termékeket, amelyek hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket.

Az APoEm által gyártott Detox Face Wash egy szappanmentes arctisztító gél teafaolajjal és mandarin, kiwi, narancs és alma kivonatokkal. Mélyen tisztítja a pórusokat, megszabadítja a bőrt a sminktől és a felesleges zsírtól. A teafaolaj hozzájárul a tisztátalanságok csökkentéséhez anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Az ellenállhatatlan citrusos illat egy igazi spa élménnyel ajándékozza meg.

Erősítse meg a bőr védőgátját hialuronsavval és keramidokkal

A hialuronsavat és bőrerősítő keramidokat tartalmazó, hidratáló kozmetikumok ellenállóbbá teszik a bőrt, valamint védik a külső behatásokkal szemben.

Az irritált, kipirosodott és reaktív bőr optimális ápolást igényel. A pai Skincare által gyártott, pehelykönnyű Instant Kalmer Ceramide szérum nyugtató tulajdonságokat kínál a pozsgás őszirózsa kivonata által, míg a természetes keramid erősítik a bőr védőgátját. A készítmény rosacea és neurodermatitisz esetén is alkalmazható, hatékony a bőrpír ellen.

8 tipp a maszkné ellen

• Tisztítsa meg arcát naponta kétszer
• Kerülje az erős fedőképességű sminkek használatát, vagy csak könnyű por állagú sminket használjon
• Az eldobható és szövetmaszkokat naponta cserélje
• Használjon rendszeresen agyag arcmaszkot
• Hetente legalább egyszer használjon BHA peelinget
• Használjon a maszk alatt pattanás elleni tapaszt, így elkerülheti az arc kidörzsölését a maszk által
• Használjon könnyű, olajmentes gélkrémeket, amelyek erősítik és védik a bőr védőgátját
• Használjon CBD-t, cinket, niacinamidot vagy szalicilsavat (BHA) tartalmazó termékeket