We stand with Ukraine

Nicepeople – Az ukrán menekültek megsegítése

© UNHCR : CHRIS • MELZER

Ez az online üzlet az ausztriai székhelyű niceshops csoport része.

Minket, a niceshops családot, rendkívül megrendít az ukrajnai háború és az általa okozott szenvedés. Mi egy nemzetközi csapat vagyunk. A körülbelül 550 alkalmazottunk összesen 20 országból származik. Néhányunknak vannak barátai és családtagjai Ukrajnában. Vannak, akik Lengyelországból és Szlovákiából származnak, ahol a háború hatása különösen nagy és ahol sok ukrán menekült sürgős ellátásra szorul.

Nagyon rövid időn belül nagy szükség lett a szolidaritásra és segítségnyújtásra. Gyakorlatias mentalitással és megfelelő logisztikával rengeteg sürgősen szükséges magán tárgyadományt gyűjtöttünk össze az ukrajnai menekültek számára – mindenekelőtt gyógyszereket, higiéniai cikkeket, meleg ruhákat és élelmiszereket – és megszerveztük ezek szállítását.

© VALERIO • MUSCELLA | © UNHCR : ELIZABETH • STUART

Még a háború kezdete előtt, a nemzetközi nőnap alkalmából szerveztünk egy átfogó adománygyűjtő kampányt az UNHCR menekült nőket segítő programjainak támogatására, melyet minden további nélkül kibővítettük és meghosszabbítottuk.

Folyamatosan szervezünk és finanszírozunk segélyszállítmányokkal teli kamionokat is, melyek Szlovákiába az ukrán határhoz mennek, ahol a szállítmányokat átveszik és továbbszállítják Ukrajnába.

A Save Ukraine Graz helyi kezdeményezéssel és különböző civil szervezetekkel közösen tárgyi adományokat gyűjtünk össze és csomagolunk be, hogy gyorsabban tudjuk megtölteni és útnak indítani a teherautókat. Ezzel is szeretnénk megkönnyíteni az önkéntesek dolgát, akik korábban sokszor telepakolt személyautókkal tették meg a hosszú, fáradságos utat az ukrán határig.

A segélyakció folytatódik

A következő napokban és hetekben továbbra is gyűjtjük a tárgyi adományokat és elszállítjuk őket oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. A háború mélyen érint, elszomorít és szótlanná tesz minket, de nem tétlenné. Megható, hogy mekkora a segítőkészség, és hihetetlenül hálásak vagyunk, hogy egy olyan cégnél dolgozhatunk, mely társadalmi felelősséget vállal és nagy jelentőséget tulajdonít az emberségnek. Reméljük, hogy az erőszak és az emberi szenvedés hamarosan véget ér.