Fenntarthatóság a fürdőszobában - 5 Tipp

Fenntarthatóság a fürdőszobában - 5 Tipp

Szépség a környezettel összhangban.

A fenntarthatóság egyre fontosabbá válik, az ápoló termékek esetében is. 5 egyszerű tipp, amelyek segítségével fenntarthatóbbá teheti a fürdőszobáját. Vágjunk is bele!

1. Tipp: Viszlát, műanyag csomagolás!

Kezdjünk a klasszikussal, csökkentse a műanyag csomagolás mennyiségét a fürdőszobában! Szerencsére egyre több márka használ cukornádból, üvegből vagy más újrahasznosítható anyagokból készült, fenntartható csomagolást. A bambusz is nagyon népszerű, mivel ez az egyik leggyorsabban termő növény a földön.

A Cosmeterie cég számára is fontos a fenntarthatóság, ezért kizárólag 100% -ban biológiailag lebomló töltőanyagot és tiszta kartonból készült dobozokat alkalmaz.

2. Tipp: Újrafelhasználható termékek

Gyorsan megtelik a szemetes egyszer használatos termékekkel, mint például törlőkendővel, vattakoronggal és tamponnal? Ez a következő, amin dolgozni kell. A rövid élettartamú, eldobható termékeknek manapság remek, fenntartható alternatívái léteznek, amelyek nemcsak a pénztárcáját kímélik hosszú távon, hanem a környezetet is védik. Mit szólna például egy mikroszálas tisztítópárnához?

Cosmeterie tipp: A Pure Skin Food által gyártott Mosható tisztítópárna bio pamutból egy nagyszerű, újrafelhasználható alternatívája a hagyományos vattakorongnak. Plusz pont: A textíliákat fair módon, egy integratív műhelyben állítják elő Peruban, ahol siket nőket képeznek ki varrónővé.

3. Tipp: Folyékony helyett szilárd

Sampon, balzsam, tusfürdő - rengeteg műanyag palack gyűlik össze. A szilárd alternatívák környezetbarátabbak. A szilárd hajsampon vagy szappan például nem tartalmaz vizet, ezért nincs szükség tartósítószerre vagy műanyag csomagolásra. A segítségükkel helyet takaríthat meg a fürdőszobában!

Cosmeterie tipp: A Foamie által gyártott Hibiskiss szilárd sampon selymesen puhává teszi a sérült hajat, valamint műanyagmentes csomagolással rendelkezik!

4. Tipp: Fogápolás

A hagyományos fogkefék műanyagból és kőolajból készülnek, ezáltal sajnos egyáltalán nem fenntarthatóak. Azonban a bambuszból készült fogkefék különösen fenntarthatóak, többnyire vegánok és komposztálhatóak. A műanyagmentes csomagolásban kapható fogmosó tabletták, a fogkrémek tökéletes alternatívái.

Cosmeterie tipp: A Stop The Water! által gyártott All Natural Oral Care szett egy környezetbarát fogápoló, amely tartalmaz mindent, amire szüksége van.

5. Tipp: Fair Beauty

A Fair Beauty különböző definíciókat takarhat. Ebben az esetben a fair trade natúrkozmetikumokról van szó. A fair trade kivonat egy környezetbarát, erőforrás megőrző mezőgazdaságból származik, valamint támogatja a fenntartható fejlődést. Ezenkívül a fair trade minősített ültetvények munkakörülményei lényegesen jobbak, valamint gyakran helyi közérdekű projekteket támogatnak. A fair trade összetevőket tartalmazó termékek kiválasztásához, nézze meg az ápoló termék hátoldalán található címkét.