A mellrák elleni küzdelem világnapja: a Pink Ribbon részére adományozunk

A mellrák elleni küzdelem világnapja: a Pink Ribbon részére adományozunk

Sajnos még mindig a mellrák a leggyakoribb rákbetegség a nők körében. 17,5%-os aránnyal a leggyakoribb halálos kimenetelű rák a nők körében.

Az emlőrák diagnózisa már régen nem halálos ítélet: korai felismerés és a daganat lokalizálása esetén a betegek mintegy 90%-a meggyógyulhat. Becslések szerint az emlőrák áldozatainak mintegy fele még életben maradhatna, ha az egészségesebb életmódra és a megelőzésre több figyelmet fordítanánk.

A mellrák lehetséges okai az elhízástól, az egészségtelen életmódtól – helytelen táplálkozás, kevés testmozgás, alkohol, nikotin – a 2-es típusú cukorbetegségig terjednek. Az okok azonban még nem tudományosan bizonyítottak.

Ezért olyan fontos a megelőzés:

Ennek hivatalos módja a nőgyógyász által végzett melltapintás és a mammográfia. A legfontosabb azonban a rendszeres önellenőrzés: ez ugyanis könnyen és gyakorlatilag bármikor és bárhol elvégezhető. Továbbá független az orvosok elérhetőségétől, az időpontoktól és a munkaidőtől. Ez a leggyorsabb módja a változások felismerésének, és szükség esetén azonnali orvosi időpont egyeztetésnek.

Öngondoskodás és megelőzés

A rendszeres mellmasszázs nemcsak pihentető és jótékony hatású, hanem jelentősen hozzájárul a mell egészségéhez is. Egy ideális masszázsolajjal, mint például a Pure Skin Foods antioxidánsokkal teli Bio mellmasszázs olajjal végzett masszázs serkenti az anyagcserét és működésbe hozza a nyirokrendszert. Ennek eredményeként a lerakódott anyagok kiürülnek a mellszövetből. Emellett serkenti a vérkeringést is, ami azt jelenti, hogy a bőrsejtek megfelelően ellátottak a szükséges tápanyagokkal. A bőr puhává válik, teltebbnek és egészségesnek tűnik.

Emellett a mellmasszázs erősíti a saját tested tudatosságát és az önmagaddal való törődést!

Szeretnénk felhívni a figyelmet a mell egészségére, és minden nőt meggyőzni a mellrák megelőzésének fontosságáról. Ehhez elengedhetetlenek az önmasszázsok, valamint a megelőző orvosi ellenőrzések.

Spread the word!

Beszélj a témáról édesanyáddal, nővéreddel, legjobb barátnőddel. Sajnos sokan még mindig nem tudják, milyen egyszerű lehet és milyen fontos a megelőző ellátás!

Mi segítünk!

Október 1-én, a mellrák elleni küzdelem nemzetközi napján rendelésenként 1 eurót adományozunk a stájerországi rákellenes segélyszervezet Pink Ribbon kampányának az érintettek megsegítésére.