A sminkecsetek megfelelő tisztítása

A sminkecsetek megfelelő tisztítása

Milyen gyakran kell kimosni és miért olyan fontos az ecsetek tisztítása?

A sminkecsetekben olyan sminkmaradványok gyűlnek össze, mint a színes pigmentek, amelyektől a finom szálak összetapadnak. Ennek következtében a púder, az arcpirosító és az alapozó a továbbiakban nem alkalmazható megfelelően. A szennyeződések, a faggyú és a por támogatja a baktériumok szaporodását. Ez tisztátalan bőrt és bőrirritációt eredményezhet. Bármilyen jó ápolót és tisztítót használhat, ha azt egy szennyeződéses ecset segítségével viszi fel, így végezetül mégis eljutnak a baktériumok a bőréhez. A megfelelő és rendszeres tisztítás nemcsak a pattanásokkal szemben hat, hanem az ecsetek és sminkszivacsok is hosszabb életűek lesznek.

Milyen gyakran kell tisztítania az ecseteket?

⫸ Legalább kéthetente (a legjobb, ha hetente legalább egyszer) mossa ki az összes ecsetet és tisztítsa meg a szépségápoló eszközeit, például sminkszivacsot, applikátort, stb. Az alapozóhoz használt ecseteket ideális esetben minden nap vagy kétnaponta ki kell tisztítani.

A megfelelő ecsettisztítás

⫸ Azért, hogy az ecsetei tiszták legyenek és a lehető legtovább tartsanak, azt javasoljuk, hogy olyan speciális eszközöket és ecsettisztítókat használjon, amelyek gyorsan, kíméletesen, azonban hatékonyan távolítják el a maradványokat.

Az ecsettisztító spray ideális a köztes tisztításhoz. Permetezze az ecsetre, húzza végig párszor egy kozmetikai kendőn, majd rövid száradási idő után újra használhatja. Ez a módszer azonban nem helyettesíti a megszokott tisztítást.

A speciális ecsettisztító samponok vagy szappanok segítségével mélyebb tisztítást érhet el. Kíméletes, anélkül, hogy kiszárítaná a finom szálakat.

A különböző felületű tisztítóeszközök alapos, gyors és kíméletes tisztítást biztosítanak. A szennyeződéseket az ecset bevízezésével, valamint egy kis tisztító és a szilikon párna segítségével kíméletesen és könnyedén oldhatja fel. Ezután tartsa az ecsetet víz alá, és öblítse ki alaposan. A levegőn történő szárításhoz a legjobb, ha az ecsetet ferdén, az ecsetfejjel lefelé, egy tiszta törülközőre helyezi. Ellenkező esetben a víz az ecset szára felé folyik, és feloldja a ragasztót. Tökéletes megoldást nyújt a speciális ecsettartó, amely lehetővé teszi az ecsetek fejjel lefelé történő szárítását.

Ecsettisztítás könnyedén

A Sigma Beauty által gyártott 2X Sigma Spa® Brush Cleaning Glove eltávolítja a szennyeződéseket, az olajat, valamint a sminklerakódásokat. A nyolc különböző tisztítófelületnek köszönhetően gyors és hatékony tisztítást biztosít. Különösen praktikus: jobb és bal kezesek számára is alkalmas.