Retinol: így hat a bőrápolásban!

Retinol: így hat a bőrápolásban!

A trendi összetevő nagyító alatt.

A retinol, más néven A -vitaminként ismert, és már régóta egy bőrápolási trend! De mi is áll a hype mögött, és miként hat pontosan a népszerű Anti-Aging összetevő?

Mi a retinol és hogyan hat a bőrápolásban?

A retinol az A-vitamin rendkívül hatékony formája, amely egy nélkülözhetetlen vitamin a bőrszerkezet felépítésében. Különösen Anti-Aging előnyeiről ismert. Egyrészt a regeneráló tulajdonságok segítik a bőrsejtek aktiválását, ami azt jelenti, hogy a retinol bőrjavító hatással rendelkezik. Csökkenti a ráncokat és a finom vonalakat, finomítja a pórusokat, és támogatja a szabad gyökök elleni antioxidatív védelmet. Az A-vitamin nélkülözhetetlen a szervezetünk, különösen a szem, az immunrendszer, a vas-anyagcsere és a nyálkahártya számára.

Mint már fent említettük, az A-vitamin fontos a bőrszerkezet felépítésének szempontjából, valamint stimulálja a bőr felső rétegének koternocitáit, így támogatva a bőr regenerációs folyamatait. Ezáltal csökkentheti a ráncokat és hatékonyan kisimíthatja a bőr felületét.

A bőr alsó rétegeiben a kollagén támogatja a bőrt, az egészséges kollagénváz biztosítja a bőr sima, rugalmas megjelenését és a csekélyebb ráncmélységet. A retinol serkenti a bőr saját kollagén termelését, ezáltal biztosítva fiatalabb megjelenésű arcbőrt!

Sőt, mivel az A-vitamin erősen antioxidatív, védi a bőrt a szabad gyökökkel és más káros környezeti hatásokkal szemben.

Milyen típusú retinolok léteznek?

1. Retinol-észterek

Ez egy előzetes szakasz, amelyből a retinolt csak kémiai reakciók után állítják elő. A retinol-észter a retinol egy inaktív formája, kevésbé hatékony és enyhébb a bőr számára. Más szóval: a retinol gyengédebb alternatívája.

2. Retinol

A tiszta retinolnak a bőrben retinsavvá (tretinoinná) kell oxidálódnia, a retinol aktív formája tehát a tretinoin. A következő vonatkozik a retinolra: Ne használjon túl nagy mennyiséget, különben irritáló hatású lehet.

3. Tretinoin

Miután a retinol-észter retinollá alakult, tretinoinná, más néven A -vitamin savvá, transzformálódik.

Tippek a retinol használatához

A retinolt krémekben, szérumokban, kapszulákban vagy tisztító ápolókban alkalmazzák, valamint támogatja a ragyogó arcszínt. De mire kell odafigyelni a retinol alkalmazása során?

  • Először is hagyjon elegendő időt a bőrének, hogy megszokja az új hatóanyagot. Kezdetben hetente kétszer használja a retinolt tartalmazó ápoló terméket, mivel eleinte kipirosodást okozhat. A retinol nem alkalmas minden bőrtípus számára, ezért ha irritálja a bőrét és körülbelül egy hét múlva sem csillapodik, akkor hagyja abba a termék használatát.
  • A legjobb, ha a retinolt tartalmazó ápolót este használja, fényérzékeny tulajdonságai miatt. Napközben mindenképpen építsen be egy napvédőt az ápolási rutinjába!
  • A kevesebb néha több! Még egy kis adag retinol is javíthatja a bőrét, ezért fokozatosan alkalmazza a hatóanyagot, és figyelje meg, mennyi A-vitaminra van szüksége a bőrének.