Meet the Founder: Zarkoperfume

Meet the Founder: Zarkoperfume

Interjú Zarko Alhmann Pavlovval

Folytatódik a "Meet the Founder" című interjúsorozatunk: Ezúttal Zarko Ahlmann Pavlovval, a dán Zarkoperfume illatmárka alapítójával beszélgettünk. A dán parfümőr az innovatív illatmolekulákat, klasszikus francia jegyekkel és skandináv hangulattal kombinálja.

1. Meséljen nekünk egy kicsit magáról és az eddigi karrierjéről.

51 éves vagyok, és két csodálatos gyermekem - Isak, 12 éves, Olivia pedig, 20 éves - és egy csodálatos feleségem van, akivel 32 éve vagyok házas és aki az én mentőövem a hullámok között. Minden szempontból támogat, mindegy, hogy munka vagy magánélet, egy igazi "Powerwomen", nagyon sokat köszönhetek neki. A karrierem fiatalon kezdődött, amikor a csodálatos Franciaországba utaztam, hogy tanuljak a bortermelésről, a konyakról és a pezsgőről. Ezután megnyitottam két gyönyörű üzletemet, valamint egy online shop-ot, ahol High-End dizájnú ruhákat árultam. Azonban szükségem volt egy újabb kihívásra, arról álmodoztam, hogy saját parfümmárkámat alapítok, nem egy licenc által, hanem mindent saját kezűleg. Tehát 2008-ban elkezdtem parfümösszetételt tanulni, több évbe telt, míg mindennel végeztem, majd 2013-ban végre elindíthattam a Zarkoperfume márkát.

2. Mi inspirálta, hogy megalapítsa a saját cégét, valamint mi áll annak filozófiai hátterében?

Az északi kultúra inspirált, amelyben a kevesebb több. És természetesen az összes víz, amely körülvesz, és az erdő előttem, beleértve az elemeit is. Fontos megemlíteni, hogy szerettem volna egy olyan parfümmárkát, amely visszautazik az időben és visszahozza a parfümőrt, mint központi figurát. Anélkül, hogy a kiadásokon gondolkodna, szabadon válogathat az igazán exkluzív alapanyagok között és finom illatokat készít. A parfüm összetételének mindig van története.

3. Mi a márkanév története?

Nos, ez valójában nagyon egyszerű. A nevem található meg az üvegeken. Azonban azt is meg akartam mutatni, hogy ez az egyetlen igazi parfümház a skandináv régióban, ahol én választom ki az összetevőket, keverem őket össze, érlelem és végül üvegekbe töltöm.

4. Hová helyezi a márkáját 5 év múlva?

Erre elég nehéz válaszolni, senki sem lát a jövőbe, és őszintén szólva akkor sem tennék ilyet, ha tudnék. Az én életem titka az, hogy reggelente felébredek és élek. Röviden fogalmazva: Egyik nap a másik után, és egyik illat a másik után.

5. Melyik parfüm a személyes kedvence?

Az "elsőszülött" parfümöm - Molecule 234.38 - egy igazi remekmű. A megalkotása csaknem 5 évig tartott.