Szalicilsav / BHA - minden, amit tudni kell róla!

Szalicilsav / BHA - minden, amit tudni kell róla!

Trendi hatóanyag a mikroszkóp alatt.

BHA, szalicilsav - ismerősen hangzanak! Ha ezen hatóanyagok egyike megtalálható az ápoló termék csomagolásának a hátoldalán, akkor már régóta hadat üzent a tisztátalanság ellen. De vajon a BHA és a szalicilsav ugyanaz, hogyan is hat valójában az összetevő, és kik számára ajánlott a használata?

BHA / szalicilsav - Mi a különbség és hogyan hat?

Egyszerűen: nincs különbség! A szalicilsav a BHA egy olyan típusa, amely régóta béta-hidroxisav néven ismert. A hatóanyag egy kémiai peeling, amelyet a fehér fűzből (Salix alba) nyernek ki. A lipofil és a szalicilsav részecskéi viszonylag nagyok, ezért különösen kíméletesek a bőr számára. Az elhalt hámsejteket zsírok és lipidek tartják össze, eltömítik a pórusokat, amely tisztátalansághoz és pattanásokhoz vezethet. A szalicilsav szétszakítja ezeket a kötéseket, támogatja a sejtek megújulását, ezálltal megfiatalítva a bőrt. A BHA antibakteriális hatóanyagként is alkalmazható, mivel mélyen behatol a bőrbe, és eltávolítja a felesleges faggyút a pórusokból.

Szalicilsav a tökéletes ragyogásért

A 20-as évek közepétől a bőrünk friss ragyogásáért felelős regenerációs folyamata lelassul. Ezáltal az arcszín fakóbb és szabálytalanabb hatású lehet.

Vészhelyzet esetén: szalicilsav!

Nagyon gyengéden aktiválja a bőr saját sejtmegújulási folyamatát, amely csökkenti a finom vonalakat, a ráncokat, valamint az elszíneződést. A bőr feszes és friss marad, tökéletes ragyogással!

Kik számára ideális a szalicilsav?

A BHA elvileg minden bőrtípus számára alkalmas, kizárólag nagyon érzékeny bőr és bőrbetegségek esetén nem ajánlott a használata. Különösen a tisztátalan és az olajos bőrtípusok számára ideális, valamint kiváló eredményeket biztosít a szalicilsav.

Szalicilsav vs. gyümölcssav

Amire sokan kiváncsiak: szükségem van a BHA vagy az AHA használatára? Az AHA jelentése alfa-hidroxisav, ide tartoznak a gyümölcssavak. Abban különböznek a szalicilsavtól, hogy még mélyebben behatolnak a bőrbe. Serkentik a bőr kollagén- és elasztintermelését, és feszesebb bőrt biztosítanak.

BHA (szalicilsav): Normál, tisztátalan, olajos és érzékeny bőrtípus

AHA (gyümölcssav): Normál, száraz és érett bőrtípus