Tökéletes önbarnítók a csíkmentes, természetes barnaságért

Tökéletes önbarnítók a csíkmentes, természetes barnaságért

Önbarnító útmutató

A nyár lassan elmúlik és vele együtt eltűnik gyönyörű nyári barnaságunk is. Az ápoló önbarnítókkal azonban a szín jelentősen meghosszabbítható.

Az önbarnító termékek, amelyek egyébként nem védenek az UV- sugárzástól, a legbőrbarátabb változat kínálják, annak érdekében, hogy bőrünknek folyamatosan napsütötte színt biztosítsunk. Alkalmazásuk nagyon egyszerű, mégis csodálatos hatás érhető el. Tehát ne lepődjön meg, ha valaki még az őszi és a téli hónapokban is megkérdezi, hogy hol voltál nyaralni. Azonban annak érdekében, hogy az eredmény teljesen csík- és foltmentes legyen, néhány dologra fontos odafigyelni. Ebben segít önbarnító útmutatónk.

Hogyan hat az önbarnító?

A legtöbb termék vagy DHA hatóanyagot (dihidroxi-aceton), amely egy színtelen növényi szénhidrát, vagy eritrulózt (bio cukorból származik) vagy ezek keverékét tartalmazza.

Ezek ártalmatlan cukormolekulák, amelyek reakcióba lépnek a bőrsejt keratinokkal és két-hat óra elteltével barnaságot biztosítanak. Mivel ezeknek az anyagoknak az összetétele minden egyes személynél eltérő, a barnulás intenzitása is eltérő lehet.

Melyik önbarnítót válasszam?

Az önbarnítók sprayk, párnák, krémek, ápolók, gélek és habok formájában is elérhetőek. A hatás ugyanaz, a kérdés csak az, hogy melyik állagot részesíti előnyben, illetve, hpogy bőre száraz vagy zsíros. Zsíros bőr esetén a spray, gél vagy hab ajánlott. Az önbarnítő krémeket és ápolókat pedig inkább nedvességhiányos bőr esetén alkalmazzuk. Az arc esetében mindenképpen használjon speciális arcbarnítót, mivel a bőr ott vékonyabb, mint a test többi részén.

Az önbarnítóknak általában három szintje van: világosbarna, közepes és erős barnító. Ha önbarnítója túl sötét bőréhez, csak keverjen hozzá egy kis testápolót. Ez a barnulás intenzitásának csökkenését biztosítja.

Hogyan lehet elkerülni a narancssárga árnyalatot?

A világos narancsszínű barnaság nem feltétlenül jelenti azt, hogy a termék rossz. Inkább ez a bőr megzavart savköpenyét jelzi. Ebben az esetben ellenőrizze ápoló termékeit, mivel ezek túl agresszívek lehetnek bőre számára.

Mit kell figyelembe venni az előkészítés során?

Az egyenletes, foltmentes eredmény elérése érdekében fontos megszabadítani a bőrt az elhalt bőrsejtektől és a szőrzettől. Minél simább a bőrfelület, annál tökéletesebb lesz a barnulás. Az önbarnító alkalmazása előtt használjon testpeelinget, illetve epiláljon, gyantázzon vagy borotválkozon. A Bronz'Express Gel Douche Gommant kisimítja a durva testrészeket a gyümölcssav és az enyhe peeling szemcséknek köszönhetően.

Kozmetikai tipp: A hidratált bőr jobban felveszi az önbarnítót, ezért a peeling használata után testápoló alkalmazása javasolt.

Hogyan alkalmazzam az önbarnítót?

A legjobb, ha az önbarnítót egy speciális kesztyűvel, mint például a Luna Bronze Tanning Mitt alkalmazza. Ez egyrészről megakadályozza a kezek elszíneződését, másrészt csíkmentes eredményt biztosít.

Amennyiben Ön mégis kesztyű használata nélkül viszi fel a terméket, úgy az alkalmazás után alaposan mosson kezet.

Barnaság önbarnító és nap nélkül?

Azok számára is van megoldás, akik nem szeretik az önbarnító termékeket: színezett testápoló. A termék egy lehelet színt biztosít, valamint segít a pigmentfoltok, erecskék és kis hegek elhalványításában. A PRTTY Peaushun Skin Tight testápoló négy különféle árnyalatban elérhető.