C-vitamin a kozmetikumokban - Hatás és alkalmazás

C-vitamin a kozmetikumokban - Hatás és alkalmazás

Anti-Aging, a bőr regenerálása és a bőr szebb megjelenése

A C-vitamin egy nagyon hatékony anyag, amelyet a test védekezésének erősítésére, az energia-anyagcsere támogatására, a bőr regenerálására és a bőr korai öregedésének megelőzésére használnak. Az utóbbi időben a kozmetikumok rendkívül kedvelt összetevője lett, mivel véd a káros környezeti hatásoktól, valamint egyenletesebbé és erősebbé teszi a bőrt. A szérumok, krémek és C-vitaminnal rendelkező maszkok különösen népszerűek a szépségpiacon.

C-vitamin formái

A C-vitamin legismertebb és legtisztább formája az aszkorbinsav. Ez különösen alkalmas nagy koncentrációban (körülbelül 15-20%) bőrproblémák, mint például pigmentfoltok és pattanások, esetén. Az aszkorbinsav mellett a C-vitamin egyéb formáit is (például retinol-acetát, magnézium-aszkorbil-foszfát, nátrium-aszkorbil-foszfát vagy zsírban oldódó C-vitamin-észterek, például aszkorbil-palmitát vagy aszkorbil-tetraizopalmitátum) felhasználják a kozmetikumokban.

C-vitamin szérumok

A szérumban a C-vitamin a legtisztább formájában kerül felhasználásra. Tiszta C-vitamin hozzáadásakor a készítmény savas pH-értéket mutat, ezáltal a bőr jobban felszívja az antioxidánsokat. A magas C-vitamin-koncentrációval rendelkező szérumokat azonban a sejtmegújító hatásuk miatt nem szabad naponta használni. Körülbelül 15% koncentráció ajánlott.
A Lixirskin Vitamin C + Hyaluronic Acid szérum két rendkívül hatékony összetevőt ötvöz: C-vitamin és hialuronsav. Az olajmentes formula gyorsan felszívódik, extra adag nedvességet biztosít a bőrnek és aktiválja annak rugalmasságát. (Rendeljen most!)

A szérumok mellett sprays változatok is elérhetőek. Az M2 Beauté Ultra-Pure Solutions Vitamin C Nano arcápoló spray koncentrált C-vitamint biztosít a bőr számára. A nanotechnológia által összesűrített rendkívül erős hatóanyagok kimutathatóan behatolhatnak a bőr mélyebb rétegeibe és célzott hatást fejtenek ki. A szérum regenerálja a bőrsejteket, növeli ellenállóképességet, semlegesíti a szabad gyököket és megelőzi a bőr korai öregedésének jeleit. Rendeljen most!

Mit kell figyelembe venni?

A magas C-vitamin-koncentrációjú szérumokat a bőrmegújító hatás miatt nem szabad naponta használni, különben irritációt okozhatnak. A napi használatra legjobb krém, alacsonyabb C-vitamin tartalommal bír és intenzív hidratálást biztosít. Emellett C-vitamint tartalmazó termékek használatakor alkalmazzaon fényvédő faktorral ellátott nappali krémet, mivel ezek fényérzékenyebbé teszik a bőrt. Ezenkívül a C-vitamint nem szabad AHA-savakkal kombinálva alkalmazni, mivel ez negatív hatással van a vitamin felszívódására.

A C-vitamin szérumot is fénytől védett helyen kell tárolni és használat után jól lezárni, különben hatásuk csökkenhet.