5 hasznos tipp a sötét karikák ellen

5 hasznos tipp a sötét karikák ellen

Mi segít valójában a sötét karikák ellen?

Ha az éjszaka kicsit rövidebb, vagy a munkahét kicsit stresszesebb, akkor az gyakran észrevehető közvetlenül a szem alatt. A sötét karikák és a duzzadt szemek kialakulásának okai gyakran a fáradtsághoz vagy a stresszhez köthetőek, egyik sem kerülhető el minden esetben. Tehát mi segít valójában a nem kedvelt, sötét karikák ellen?

Mik a sötét karikák kialakulásának okai?

Fáradtság

Ha nem alszik eleget, oxigénhiány keletkezik a vérben, ennek következtében csökken az oxigénkoncentráció, és a vér sötétebbnek látszik. Mivel a szemkörnyéki bőr különösen vékony, ezért ez vizuálisan is észrevehető. Az áramlási sebesség és az oxigénhiány kölcsönhatása elősegíti a szem alatti sötét karikák kialakulását.

Stressz

Ha stresszes vagy kimerült, akkor a sejtjei vizet veszítenek, és a bőrén ráncok, valamint sötét karikák képződnek. Ezek különösen az érzékeny szemkörnyéki területeken vehetők észre gyorsan.

5 tipp a sötét karikák és a duzzanatok ellen

1. Szemápoló tipp: A-vitamin

Egy gazdag A-vitamin szérum csodákra képes. Magas koncentrációjú A -vitamin található például a sütőtökben, valamint elixírként szolgál a ráncok ellen, és világosító hatásának köszönhetően hatékony a hiperpigmentáció ellen is. A fiatalos, ragyogó szemkörnyékért!

2. Szemápoló tipp: Megfelelő táplálkozás

Egyrészt vannak olyan dolgok, amelyek bevitele - nikotin és alkohol - öregebbé teszi a bőrt, valamint sötét karikákat okoz. Tehát kerülni kell ezeket! Másrészt ügyelnie kell arra, hogy elegendő mennyiségű vasat vigyen be az oxigénfelvétel, a raktározás és a vérképződés támogatásához. Így harcolhat belülről kifelé a sötét karikák ellen!

3. Szemápoló tipp: Arcroller

A rózsakvarcból és a jade kőből készült arcrollerek rendszeres használat mellett nemcsak feszes bőrt biztosítanak, hanem csökkentik a duzzanatokat is. A kisebb oldallal rendelkező rollerek ideálisak a szem alatti területekre. Ha a rollert hűtőszekrényben tárolja, akkor célzottan csökkentheti a sötét karikákat!

4. Szemápoló tipp: Koffein

A koffeinnel dúsított krémek stimulálják a vérkeringést és fokozzák a véráramlást. A szem alatti vékony erek összehúzódnak és kevésbé látszanak kéknek, ezáltal hatékonyan ellensúlyozva a sötét karikákat.

5. Szemápoló tipp: Folyadék

Mint szinte minden bőrprobléma esetén: a folyadék segít! A magas folyadékbevitel segít csökkenteni a sötét karikákat. A sötét karikák gyakran a vízhiány jelei!