5 tipp a ragyogó, egészséges fogakért

5 tipp a ragyogó, egészséges fogakért

Tippek a káprázatos mosolyért

Mindannyian ismerünk ilyen embereket: Ragyogó mosollyal belépnek a szobába, és mindenkit varázsolnak. A trükk? Megfelelő fogápolás! 5 fogápolási tippünk segítségével hamarosan Ön is levehet bárkit a lábáról egy csábító mosollyal.

1. Fogápolási tipp: Technika

Gyermekként valószínűleg elmondták Önnek is, hogy milyen fontos a fogmosás. Azonban ami szintén nagyon fontos, mint az élet legtöbb esetében, az a megfelelő technika. A nagyon egyszerű, de különösen hatékony "piros-fehér technika" már bevált, ehhez a fogkefét az ínytől (piros) a fogkoronáig (fehér) kell folyamatosan mozgatni.

Ezenkívül nagyon fontos, hogy az ápolás során ne csak az ételmaradékokat, hanem a lepedékek is távolítsa el a fogairól. A fogkefe önmagában gyakran nem elegendő ehhez, ezért javasolják a szakemberek a fogselyem használatát.

2. Fogápolási tipp: Megfelelő ápolás

Nemcsak a megfelelő fogkrém kiválasztására kell odafigyelni, hanem a fogkefének a minőségére is.

Fogkrém: Gyengéd, azonban alapos tisztítás - ez a mottó. Figyeljen arra, hogy a fogkrém tartalmazzon fluoridot, mivel ez az összetevő bizonyítottan megakadályozza a fogszuvasodást kialakulását.

Fogkefe: A fogkefe vásárlásakor ügyeljen a sörték keménységére. Egészséges fogíny esetén a szakértők közepes keménységű fogkefe használatát javasolják. Az ideális fogkefe egy kicsi kefefejjel (2-3 cm) rendelkezik, a hézagok eléréséhez.

3. Fogápolási tipp: Helyes táplálkozás

Azt már tudjuk, hogy az olyan italok, mint a kávé vagy a tea külső elszíneződést okozhatnak. De vannak olyan élelmiszerek is, amelyek pont az ellenkezőjét biztosítják: erős, fehér fogakat!

Kalcium: Már gyermekként elénk tettek egy pohár tejet, hogy a csontjaink erősebbek legyenek. A tejtermékek, mint például a sajt vagy a joghurt, tele vannak kalciummal, ezáltal erősítik a fogakat!

Teljes kiőrlésű termékek: Ez elsőre furcsán hangzik, azonban a nyálunk képes semlegesíteni a savakat és eltávolítani az ételmaradékokat. A nyáltermelés a rágás során beindul, és mi mást rágna szívesebben, mint egy ropogós, teljes kiőrlésű kenyeret!

Diófélék: A mogyoró vagy a mandula kalciumban gazdag, de ebben az esetben másról van szó. A diófélék kemény állaga természetes peelingként szolgál a fogak számára.

4. Fogápolási tipp: Olajhúzás

Az olajhúzás már régóta nem egy titkos tipp. Reggelente alkalmazzák, a szájüreg kiváló minőségű olajjal történő méregtelenítéséhez. Az olaj eltávolítja a szájnyálkahártyából az éjszaka során felhalmozódott méreganyagokat.

5. Fogápolási tipp: Szopogató tabletta

Az utazás közbeni fogápoláshoz a szopogató tabletták széles választéka áll rendelkezésre. Ezek nemcsak felfrissítik a lélegzetét, hanem értékes hatóanyagokkal látják el a fogait és az ínyét a nap folyamán. Különösen ügyeljen arra, hogy a termékek tartalmazzanak például C- vagy D-vitamint.