6 tipp az egészséges és tartós barnuláshoz!

6 tipp az egészséges és tartós barnuláshoz!

A hosszan tartó nyári színért.

Órákig tartó napozás, barnulási rituálé teljes odaadással és intenzív napvédő használatával - mindezt nem azért tesszük, hogy a nyári színünk néhány hét múlva eltűnjön! 6 tipp, amely segítségével különösen hosszú ideig megőrizheti a barnaságát.

Barnulás előtt

1. Jól megtervezett peeling

A nagyszerű és természetes nyári színhez szükséges feltételeket már a napozás előtt meg kell teremteni. A heti, gyengéd peeling segítségével a bőrét puhává teheti, az elhalt hámsejteket eltávolíthatja, ezáltal egyenletes és hatékonyabb barnulást biztosítva. Azonban a peeling használatának az időpontja nagyon fontos: Ne alkalmazza a napozás előtti napokban. A peeling különösen érzékennyé teszi a bőrét, valamint a használata után közvetlenül nem szabad kitenni irritáló UV-sugárzásnak.

2. Védje a bőrét belülről

Nemcsak a nap elleni ápolók védik a bőrét a káros sugárzástól, már napozás előtt megerősítheti annak természetes védőrétegét. Ehhez megfelelő ételeket kell fogyasztania, különösen azokat, amelyek védő antioxidánsokat, kalciumot és cinket tartalmaznak. Ezek megőrzik a bőr egészségét, valamint sötétebb és hosszabb ideig tartó színt biztosítanak.

Antioxidánsok: citrusfélék, kivi, eper, dinnye, sárgarépa, paradicsom, paprika, spenót

Kalcium: tej és tejtermékek, bogyók, brokkoli

Cink: paradió, kakaó, zabpehely

3. Igyon elegendő mennyiségű folyadékot

Az egészséges bőr jobban barnul és ezt hosszabb ideig tartja meg. Az egészséges bőr elengedhetetlen feltétele, hogy elegendő mennyiségű folyadékkal lássa el a testét, és ezáltal a bőrét is a szükséges nedvességgel. Alapszabály: naponta legalább 2 litert kell fogyasztani vizet és cukrozatlan teákat. Extra antioxidánsok beviteléhez zöld teát is ihat!

Napozás közben

4. A napvédő helyes alkalmazása

A legtöbben nem felejtik el 20-30 perccel a napozás előtt felvinni a napvédő krémet. Az egészséges barnulás érdekében az is fontos, hogy körülbelül két óránként újból alkalmazza a napvédő terméket. Ha nem biztos abban, hogy mennyi napvédő használata szükséges a megfelelő védelemhez, akkor alkalmazza a "kétujjas szabályt":

Nyújtsa ki a mutató és a középső ujját, és mindkét ujjára vigyen fel egy csíkot a krémből, majd kenje el a kívánt területen. Két ujjnyi krém a fejre és a nyakra, a mellkasra és a hasra, valamint két ujjnyi mindkét karra, combra és a láb alsó részére.

Barnulás után

5. Nedvesség, nedvesség, nedvesség!

A nap által igénybe vett bőrt különösen intenzív nedvességgel kell ellátni. A napozás után a legjobb, ha egy After Sun krémet használ a bőr minőségének javításához. Ezáltal lelassítva a bőrmegújító folyamatot, lehetővé téve a barnulás megőrzését.

6. Legyen gyengéd a bőréhez

Nyáron különösen gyengéden kell bánni a bőrével. Kerülje az alkoholtartalmú ápoló termékek használatát, valamint a forró zuhanyt, így elkerülve a bőr kiszáradását. A nehezen megszerzett barnaság tovább fog tartani!