Manikűr otthon - egyszerűen!

Manikűr otthon - egyszerűen!

Lépésről lépésre

A tökéletes, otthoni manikűrhöz csak egy pár alapvető termékre, valamint néhány könnyen leutánozható lépésre van szüksége. A rendszeres ápolás különösen fontos a köröm és a körömágybőr tartós szépségének és egészségének megőrzéséhez.

1. lépés - Manikűr

1. Tisztítsa meg a kezét és a körmeit

Alaposan mosson kezet szappannal, valamint egy körömkefe segítségével távolítsa el a szennyeződéseket és a zsírt a körmökről és a körmök alól.

2. Ápolja a körömágybőrt

A felesleges körömágybőr visszatolása, valamint eltávolítása érdekében, a bőrt fel kell puhítani. Ez egyszerűen megoldható egy úgynevezett Cuticle Softener segítségével. Alternatív megoldásként alkalmazhat egy kézfürdőt is. Áztassa ujjait kb. 3 percig szappanos vagy tusfürdős vízbe.

3. Tolja vissza a körömágybőrt

Egy professzionális manikűr során a körömágybőrt általában levágják. Otthon biztonságosabb azonban, ha egy speciális pálca segítségével visszatolja a felpuhított körömágybőrt.

4. Megfelelően reszelje le a körmeit

A köröm lerövidítéséhez a reszelő sokkal jobb választás, mint egy körömvágó olló vagy csipesz. Egy nem túl durva szemcsés reszelő használata ajánlott a töredezett körmök elkerülése érdekében. Nagyon fontos: A reszelőt mindig egy irányba mozgatva, a köröm peremére merőlegesen használja. Ilyenkor a körmök már ne legyenek nedvesek, különben a felszíne túl durva lesz. Ezután a reszelő polírozó felét húzogassa végig a körmök felületén.

5. Körömápoló kúra

Ha a manikűr során nem használ lakkot, akkor a körömápoló kúra egy elengedhetetlen lépés. Fontos tápanyagokkal látja el a körmöt és a körömágybőrt. Erősebbé teszi a körmöket, valamint hosszabb ideig tartó, szép megjelenést biztosít.

  • A Nailberry által gyártott Acai Nail Elixir a keratinszerű peptidek és a pisztáciagyanta olaj kombinációjával erősíti a körömágyat. Az argán és baobab olajok táplálják és hidratálják a körmöt, míg az acai bogyó és ibolya kivonatok védik azt.

  • Az OPI által gyártott Nail Envy Nail Strengthener erősebb és tápláltabb körmöket biztosít. A körömápoló kúra búzafehérjét és kálciumot tartalmaz, ezáltal optimális körömerősítő hatást nyújt. Ugyanakkor a lakk enyhe nude árnyalatot kölcsönöz a köröm számára.

2. lépés - A köröm lakkozása

1. Alap lakk

A köröm elszíneződésének megelőzése, valamint a lakk tartósságának meghosszabbítása érdekében első lépésként egy Base Coat használata ajánlott. Kiegyenlíti a köröm szerkezetét és még szebb végeredményt biztosít. Az alap lakk használatához a körmöknek teljesen száraznak és zsírtalannak kell lenniük. Hagyja a lakkot kb. 15 percig száradni.

2. Két réteg körömlakk

A jó fedést biztosító körömlakkok esetében elegendő egy réteg alkalmazása. A két réteg azonban nemcsak jobb fedést, hanem a gél lakkhoz hasonló megjelenést biztosít. A legjobb, ha a lakkot mindig három ecsetvonással - középről kezdve - viszi fel a körömágytól a köröm hegyéig. Hagyja, hogy az első réteg 15-20 perc alatt megszáradjon, mielőtt a vékony, második réteget felvinné. Ehhez további 15-20 perc száradási időre van szükség.

3. Topcoat

A tökéletes megjelenés egy fedő lakk használatával lesz teljes. A Topcoat védi a körömlakkot, meghosszabbítja annak tartósságát, valamint magasfényű felületet biztosít. Az utolsó réteget 15 percig kell száradni hagyni. Speciális termékek segítségével felgyorsíthatja a száradási folyamatot.

4. A körömlakk gyorsabb száradásáért

Néhány csepp elegendő az OPI DripDry termékből a körömlakk száradásának felgyorsításához. A termék tápláló jojobaolajat és antioxidatív E-vitamint tartalmaz, amelyek hidratáló tulajdonságaikkal ápolják a körömágybőrt.

5. Ne felejtse el a körömolajat és a kézkrémet!

Ha a körömlakk teljesen megszáradt, nekiláthat a köröm- és kézápolásnak. A körömágybőr rugalmasságának megőrzése érdekében vigyen fel egy kevés körömolajat és finoman masszírozza be a köröm környékén található bőrbe. A Nailberry által gyártott Little Treasure Nourishing Cuticle Oil édes mandulaolajjal ápolja a száraz és berepedezett területeket, míg az A, E, B1, B2 és B6 vitamin-komplex intenzíven regenerálja a körmöket és a körömágybőrt.

Végezetül kényeztesse kezeit tápláló kézkrémmel. Csodálatos DIY-manikűr ;-)