A legjobb hajkúrák töredezett hajra és száraz hajvégekre

A legjobb hajkúrák töredezett hajra és száraz hajvégekre

Minden igényt kielégítő hajkúrák

Mélyre ható ápolás a haj számára

A haj számára, különösen a téli hónapok, nagyon megterhelőek: gyapjúból készült sapkák, a fűtés száraz levegője, valamint a hideg. Ezért a hajápolásnak mindig az évszakhoz illőnek kell lennie. Jelenleg a hajnak egy tápláló olajokat és hidratáló összetevőket tartalmazó hajkúrára van szüksége. Ezek támogatják a sérült haj helyreállítását, valamint egy védőréteget képeznek minden egyes hajszál körül.

⫸ A hajkúrák sokoldalú ápolást biztosítanak: megkönnyítik a haj kifésülését, hidratálják, puhává és rugalmassá teszik azt, valamint megakadályozzák a rakoncátlanság kialakulását.

A hajmaszkok helyes alkalmazása

Azért, hogy a kúrák a teljes hatást biztosítsák, a következő pontokat kell figyelembe venni a hajmaszkok alkalmazásánál:

  1. Oszlassa el a hajmaszkot nedves hajon egy széles fogú fésű segítségével.
  2. A terméket csak a fül vonalától lefelé használja, mivel a hajtőnél lévő haj természetesen zsírosabb, ezáltal nehogy túlápolja a fejbőrt.
  3. Csavarja haját könnyű kontyba, majd tekerje be egy meleg törülközőbe. Hő hatására kinyílnak, ezáltal a hatóanyagok jobban be tudnak hatolni.
  4. Hagyja, hogy a termék legalább húsz-harminc perc alatt hasson (a hatóidő a maszktól függően változhat).
  5. Alaposan mossa ki a maszkot, majd rövid ideig öblítse át a haját hideg vízzel, hogy a rétegek ismét bezáruljanak.

Minden hajtípushoz a megfelelő hajmaszk

  • Hidratáló maszkok

A hidratáló maszkok ideálisak a vékonyszálú haj számára. Hiányzik a rugalmasság, ezért haja gyakran laposnak tűnhet. Azért, hogy ne terhelje meg feleslegesen a haját, használjon könnyedebb, hidratáló hialuronsavat tartalmazó kúrákat. A keratin és a búzafehérje szintén hatékonyak, mivel jobb tartást kölcsönöznek a haj számára, valamint erősítik azt.

Cosmeterie tipp: A kúrát vékonyszálú haj esetében kisebb mennyiségben vigye fel és a legjobb, ha csak a haj hosszában alkalmazza.

  • Hajmaszkok javító tulajdonságokkal

A száraz vagy festett haj töredezésre hajlamos. A hajvégek kettéválhatnak, valamint a haj szalmaszerűvé és tompává válhat. A haj sürgős ápolást igényel! A nedvesség mellett, elsősorban tápanyagokban gazdag növényi olajokra, például argán vagy kókuszolajra, valamint szerkezetépítő és erősítő összetevőkre, például B5 provitaminra vagy panthenolra van szüksége. A rugalmasság megőrzése érdekében minden hajmosás után vagy közben használhat egy kevés hajolajat is.

  • Tápláló, mélyre ható ápolás

A göndör és erősen sérült haj intenzív mélyre ható ápolást igényel. A fejbőrön képződő faggyú a hajat teljesen természetes módon ápolja. Tökéletesek az intenzív hajkúrák, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, mint az aloe vera, a shea vaj vagy az avokádóolaj. Ezek tápanyagokkal és nedvességgel látják el a hajat és enyhén hidratálják azt. A hatóanyagok védőpajzsként veszik körül a haját és védik a kiszáradástól.