Barnuljon gyorsan a következő tippekkel - napozás vagy szoláriumozás nélkül

Barnuljon gyorsan a következő tippekkel - napozás vagy szoláriumozás nélkül

Egészséges és tartós barnulás

A napsütötte arcszín szó szerint ragyogtat! Nem hiába kap az ember annyi bókot egy napon töltött vakáció után: "Hú, de barna vagy!" Az intenzív napsütésnek kitett barna bőr azonban problémás lehet. Az UV-sugarak gyorsan leégést okoznak, felgyorsítják a bőr korai öregedését, és ráncok, valamint pigmentfoltok kialakulásához vezethetnek. Ezen felül az UV-sugárzás növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát is. Ezért nagyon fontos a napvédő krém, valamint a napvédő faktorral ellátott arckrém használata.

Hogy is történik a barnulási folyamat?

A napfény UVA és UVB-sugarai aktiválják bőrünk pigmentsejtjeit. Ezek melanin pigmenteket képeznek, amelyek a bőr sejtjeiben tárolódnak, így biztosítva a barnulást. Minél több pigmentsejt van, annál sötétebb a bőr. Íme néhány trükk a napozás és a szoláriumozás helyett!

1. Táplálkozás

Ha nem szeretne lemondani a barna bőrröl, akkor létezik egy egészséges módszer, mellyel belülről kifelé barnulhat. Ez olyan bizonyos élelmiszerek rendszeres fogyasztását jelenti, amelyek béta-karotint tartalmaznak. Különösen magas béta-karotin-tartalmú ételek közé tartozik a sárgarépa, a paradicsom, a paprika, az édes burgonya, a cékla, a mangó, a narancs és a papaya. Azonban ehhez naponta nagyobb mennyiséget, nyersen kell fogyasztani, hogy néhány hét elteltével egyértelmű hatást érhessen el. Ezért a karotinoid tartalmú élelmiszerek elsősorban barnulást támogató hatásúak.

2. Bronzosító púder

A bronzosító vagy barnító púder napsütötte színt biztosít az arc, a nyak és a dekoltázs számára. Az alkalmazása egyszerű, valamint a kívánt barnaság intenzitása jól szabályozható. A bronzosító segítségével kontúrt adhat a homlokának, a halántékainak és az arccsontjának is, ezáltal szögletesebbé teheti arcát. A púderkészítmények mattító hatásúak.

3. Színező-Lotion/Gél

Tökéletesek a test számára azok a lotionök és gélek, amelyek színező hatással bírnak, valamint intenzíven hidratálják a bőrt. A világos árnyalat elfedi a kis kidudorodásokat, mint például az ereket, hegeket vagy zúzódásokat, valamint egyenletesebb színt biztosít.

4. Önbarnító

Az önbarnító a napozás és a szoláriumozás gyors és mindenekelőtt egészséges alternatívája. Ezt a DHA (= dihidroxi-aceton) tartalom biztosítja. Az anyagot leggyakrabban az önbarnítókban használják, hasonlít a közönséges cukormolekulához. A legfelső bőrréteg bőrsejtjeinek fehérjéivel és aminosavaival lép kapcsolatba. Ezáltal barna színűvé válnak, amely az önbarnító vagy a DHA-koncentráció intenzitásától függően eltérő lehet.

Annak érdekében, hogy az eredmény szép és egyenletes legyen, alkalmazás előtt használjon egy peelinget, valamint azokra a területekre, ahol keményebb a bőr - térd és könyök - egy vékony réteg hidratáló krémet kell felvinnie, vagy kerülni kell az önbarnító használatát ezeken a területeken. A legjobb, ha a terméket egy barnító használatára alkalmas kesztyű segítségével viszi fel. Ha végzett mosson kezet! Az önbarnító krém nem véd az UV-sugárzástól!

A Luna Bronze által gyártott Gradual Tanning hidratáló tökéletes kezdők számára vagy a barnaság tartósságának meghosszabbításához. A tápláló és hidratáló összetevők egyedülálló kombinációja ragyogó és természetes, enyhe barnaságot biztosítanak.