Mi teszi a Retinolt olyan különlegessé?

2019. október 16., szerda

Mi teszi a Retinolt olyan különlegessé?

A retinol, más néven A-vitamin, anti-aging tulajdonságáról ismert, ezért gyakran használják bőrápoló termékekben. Serkenti a sejtek megújulását és támogatja a test saját kollagéntermelését, amely a 30-as évek elején csökkenni kezd. A retinol a bőr legfelső rétegeiben hat, simává és egyenletessé teszi a bőrt, csökkenti a pigmentációt, kisimítja a finom vonalakat és kicsinyíti a nagy pórusokat.

Mindenesetre a bőrnek lassan kell hozzászoknia a retinolhoz, így a kezdetben csak két-három naponta kell használni. A retinol alkalmazásáaval a bőr felső rétege gyorsabban megújul, így szárazabbnak érezheti. Ezért intenzíven kell ápolni.

Az első eredmények körülbelül egy-három hónap elteltével várhatók.

Retinol Booster

A koncentrált retinoltartalmú szérumok különösen hatékonyak, mivel tartósan javíthatják a bőr szerkezetét. A Paula's Choice 1% Retinol Booster (a terméket itt találja) rendszeresen használata által kisimítja a ráncokat, hatékony a nap okozta károk ellen és erősíti a bőrvédőgátot. Ezenkívül a Booster édesgyökér és zab kivonatot tartalmaz, amelyek nyugtató és antioxidatív hatással bírnak. Összességében a termék pórusfinomító, kisimító és javító hatású.

Mit kell figyelembe venni a Retinol esetében?

  • A retinol nem alkalmas terhes nők és szoptató anyák számára.
  • Az is nagyon fontos, hogy a retinolt csak este használja, mivel a bőr a gyorsabb megújulás miatt fényérzékenyebb lesz. Napközben a nap elleni védelmet nem szabad elfelejteni.
  • A különösen érzékeny bőrtípusoknak tartózkodniuk kell a (koncentrált) retinol ápolóktól.