Powervitamin-niacinamid a kozmetikumokban: A hatóanyagról

Powervitamin-niacinamid a kozmetikumokban: A hatóanyagról

B3-vitamin az arc számára

A niacinamid egy B3-vitamin-származék (a B3-vitamin kémiai neve niacin). Tehát a niacinamid a B3-vitamin egyik formája, amelynek a kémiai szerkezete kissé eltér a niacintól.

Számos klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a vízben oldódó anyagnak, rendszeres használat mellett pozitív hatása lehet a bőr számára. A vitamin-származékot vízbázisú szérumokban használják, mint például a MUKTI Vital B Elixirben.

A cikk végén (vagy a cikk mellett) néhány niacinamidot tartalmazó Topsellert talál! A niacinamid szinte minden bőrtípus számára alkalmas!

Milyen hatásai vannak a niacinamidnak?

1. Anti-Aging-Effekt

A B3-vitamin-származék antioxidatív tulajdonságokkal rendelkezik, valamint védi a bőrt a szabad gyökökkel szemben, megakadályozva a bőr korai öregedését. Az anyag élénkíti a lipidtermelést, valamint a test saját kollagén- és elasztin képződését. Az eredmény feszesebb, simább bőr. Rendszeres használat mellett a finom ráncok a háttérbe szorulnak.

2. Hidratál és erősíti a bőr védekezőképességét

A tanulmányok kimutatták, hogy az anyag regeneráló hatású a sérült bőrvédőgát számára. A B3-vitamin támogatja a test lipid- és ceramid képződését, amelyek nélkülözhetetlenek a bőr védő funkciójához. Az ép bőrvédőgát biztosítja, hogy a bőr kevesebb nedvességet veszítsen, valamint ellenállóbbá váljon a külső hatásokkal szemben. A niacinamidot tartalmazó termékek ideálisak a száraz bőr számára.

3. Minimalizálja a megnagyobbodott pórusokat

Rendszeres használat esetén a pórusok összehúzódnak és minimalizálódnak. A bőr finomabbá és egyenletesebbé válik.

4. Nyugtatja a bőrt

A B3-vitamin-származék támogatja a bőr saját regenerációját, valamint védi az irritációval szemben.

5. Csökkenti a tisztátalanságot és mattítja a zsíros bőrt

A niacinamid szabályozza a faggyútermelést, valamint segíthet a T-zóna mattításában. Ezenkívül a vitamin antibakteriális hatású és hosszú távon biztosítja a bőr egyenletességét, kevesebb tisztátalansággal.

6. Véd a bőrelszíneződéssel szemben

A B3-vitamin-származék korlátozza a melanin szintézist, ezáltal a sötét pigmentfoltok és a pattanások eltűnnek. Ismét ragyogó arcszín!

Vigyázat, a niacinamid túl magas koncetrátumú alkalmazása, nemkívánat bőrpírhoz vezethet, mivel a vitamin vértágító hatású. Kezdők számára a legjobban 1-5%-os koncentráció, a niacinamid-tapasztalt, valamint az érett bőrtípusúak akár 10% niacinamid tartalmú szérumokat is használhatnak.