Alapos kézmosás - ez a három dolog különösen fontos

Alapos kézmosás - ez a három dolog különösen fontos

Szappan és a 30 másodperces szabály

A kézmosás a fertőzés elkerülésének egy egyszerű módja. A csak meleg vizes kézmosás nem elegendő a baktériumok, valamint a vírusok eltávolításához. A mikroorganizmusok a bőr zsíros védőrétegében találhatóak, tehát a kézmosás segédeszközök nélkül nem igazán hatékony. A három engedhetetlen dolog:

1. Használjon szappant

A szappan használata nagyon fontos, mivel a baktériumok és a vírusok általában a bőr zsírrétegében vannak. A legtöbb szappan (kivéve, ha antibakteriális) nem pusztítja el a baktériumokat, azonban ideális eszköz azok hatékony eltávolításához.

2. Figyeljen a 30 másodperces szabályra

Az alapos tisztításhoz elengedhetetlen az idő. A kézfejét, a csuklóját, az ujjbegyeit és az ujjak közötti részt naponta többször, legalább 30 másodpercig kell szappannal megmosni. A folyékony szappanok higiénikusabbak, mint a szilárd szappanok.

3. Ápolja a kezeit

Amit gyakran elfelejtünk, az a bőrápolás. Ez nem csak a kissé száraz bőr táplálásához, hanem a mikrotörések elkerüléséhez is fontos. Az ilyen, szem számára nem látható repedésekbe a baktériumok behatolhatnak és fertőzést válthatnak ki. A kézkrém biztosítja a bőr rugalmasságát és a védőréteg megerősítését.

Fotocredits: Unsplash