Ápoló, krém vagy kenőcs - Mi a különbség?

Ápoló, krém vagy kenőcs - Mi a különbség?

Így használja a keverékeket!

Ahhoz, hogy a bőrünk egészséges és szép legyen, minden nap különböző készítményeket, ápolókat, krémeket és kenőcsöket használunk. Ezek vízből, olajból és egy emulgeátorból állnak. Az eredmény egy olyan emulzió, amelyet a víz és az olaj arányától függően különböztetnek meg. Kétféle emulzióforma létezik: a víz az olajban (V/O) és az olaj a vízben (O/V). Ezek közül melyik a megfelelő az Ön bőre számára?

Ápolók - Remek elkenhetőség

Az ápolók különösen simán kenhetőek el a bőrön, általában hihetetlenül gazdaságosak és hosszú távú ápolást biztosítanak. Ez egy olaj a vízben emulzió. Az ápolók víztartalma magasabb, mint a krémek vagy a kenőcsök esetében. Ez megkönnyíti a kenhetőséget, amelynek köszönhetően a keverék különösen alkalmas nagy felületekhez. A testápolók elegendő nedvességet, vitamint és tápanyagot biztosítanak a bőr számára, ezáltal egészségessé és rugalmassá téve azt. Az alacsonyabb olajtartalom miatt az ápolók gyorsan szívódnak fel, és kellemes bőrérzetet biztosítanak.

Cosmeterie tipp: Az ápolók ideálisak normál bőrtípus számára, száraz bőr esetén magasabb olajtartalmú termék használata ajánlott.

Krémek - A nedvességfokozók

Alapvetően a krémek több vizet tartalmaznak, mint olajat. A céljuk, hogy hidratálják a bőrt, valamint, hogy könnyen felvihetőek legyenek. Az Ön igényeitől függően, a termékek különböző olaj-víz aránnyal érhetőek el, így a krémek frissítő, szabályozó vagy hidratáló hatásúak is lehetnek. A krémeket különböző összetevőkkel gazdagítják a különböző bőrtípusok és igények szerint.

Cosmeterie tipp: Olajos vagy kevert bőr esetén vízalapú krémek használata ajánlott, mivel ezek alig zsírosítják a bőrt, azonban hidratálják azt. Ha érzékeny bőr kialakulására hajlamos, akkor csak kevés vagy semmilyen illatanyaggal gazdagított krémeket használjon, hogy ne irritálja feleslegesen a bőrét. Ha száraz bőr kialakulására hajlamos, akkor olajosabb, magasabb olajtartalmú krémeket alkalmazzon.

Kenőcsök - Extra zsírosító hatás

A kenőcsök víz az olajban emulziók, ezért zsírosabb tulajdonságokkal rendelkeznek. A céljuk a bőr védelme és a nedvesség elraktározása. Vannak úgynevezett zsíros kenőcsök is, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak vizet, valamint az intenzív védelem érdekében teljesen ellepik a bőrt.

Cosmeterie tipp: Száraz bőr esetén használhat kenőcsöket, mivel magas zsírtartalmának köszönhetően megakadályozza a további kiszáradást.